Med nya tag hösten 2020

Teater för barn och unga är viktigare än någonsin, som en helande kraft och för att belysa samtiden. Med anledning av den pågående pandemin har Teater Barbara ställt in all publik verksamhet under våren 2020 men till hösten siktar vi på att spela våra teaterföreställningar som tidigare! Vi anpassar kontrakt och prissättning till rådande rekommendationer.

VETA BÄST – Hur kan du vara så säker? (Åk 4-6)

”underhållande och lärande”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

”Klokt och roligt om kunskap för mellanstadiet”.
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och ledamot i Svenska Akademien

I dessa tider kan det vara svårt att veta vad som är sant och falskt i nyhetsflödet. VETA BÄST är en humoristisk turbolektion om kunskap som handlar om just detta. Föreställningen har spelats framgångsrikt under hela 2019 och är mycket omtyckt av lärare och elever. I kombination med en dockteaterworkshop kan VETA BÄST även beställas inom ramen för Skapande skola.
Lärarmaterial finns.

Trailer

MEDUSA – återkomsten (Åk 7-9, gymnasiet)

Medusa har rest genom tiden och vi får möta henne i  en rafflande TV-show där hon blir intervjuad av den nyfikna programledaren Pam Possner. Med på länk från forntiden finns gudinnan Athena och guden Poseidon. I högt tempo och med nyskriven musik är MEDUSA en feministisk expedition där vi undersöker vad som händer om vi synar en grekisk myt ur ett kvinnligt perspektiv.
I kombination med en workshop, där eleverna praktiskt får utforska föreställningens teman; samtycke, könsroller och maktordning, kan MEDUSA beställas inom ramen för Skapande Skola. Lärarmaterial finns.

Trailer

I januari 2021 har vi premiär på HISTORIEN OM BODRI (8-10 år) som bygger på Hédi Frieds och Stina Wirséns uppmärksammade bok med samma titel. Dramatisering och regi av Johan Ehn.
Håll utkik efter mer info!

Vi fortsätter också att turnera med vår succé BARBIE-NILS (4-7 år) – en spännande berättelse om modet att våga vara sig själv.

Kontakta oss för mer info och bokning: info@barbara.nu, 08-668 64 70

Kommentera