KOM IGEN, CARITHA!
– En existentiell show om livet som det blev

Kom igen, Caritha!

- En existentiell show om livet som det blev.

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det!

Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans.

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv.  Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden.
Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern.

Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009.

Programmet fick mycket uppmärksamhet och många engagerade lyssnare. Lotta kan även höras som krönikör i ”God morgon världen” i P1. Ljudbilden är central i föreställningen och är inspirerad av radioformatet. Musiken går som en röd tråd genom showen som är fylld med drastisk humor, sorg, vemod och hoppfullhet.

På scenen dyker Carina Jingrot, som spelar Caritha, ner i havererade drömmar, tar lackmustest på samtiden och försöker förstå hur vi ska klara av insikten om att allt förr eller senare tar slut. Ensam på scen vobblar hon mellan sina minnen, känslor och tankar. Steg för steg blir hon klarare över hur hon ska leva, aldrig säker, men under pjäsens 55 minuter erövrar hon en ny utgångspunkt att attackera livet från.

Du kommer att känna igen dig, inspireras och förfäras.

Föreställningsbilder

Ladda ner föreställningsbilderna

Publikröster om föreställning:

”Ovanlig tonträff genom hela föreställningen. Träffsäkert om åldrandet.” – Alexander Onofri

”Ömsint och skarpsynt om att häpet passera livets första halvlek och undra vad som händer nu? Många skratt och stor igenkänning.”- Gabriella Ahlström

”Ärligt, roligt och fruktansvärt sorgligt bitvis. En charmig föreställning med hög igenkänningsfaktor.” – Rebecka Teper

”Tyckte så mycket om föreställningen. Handlade om allas våra liv. Skrattade och grät. Den dröjer inte bara kvar utan träffar en rakt i skallen just när man tror att man klarat sig. Hårt och skrattande, helt utan nåd. Underbart!” – Johan Christiansson

”Ett lyckopiller i höstmörkret. Jag berördes av Carina Jingrots varma och nära publikkontakt och känslan i dramat om hur det är att närma sig ålderdomen och de sånger som framförs, drastiskt humoristiska men med en alldeles speciell känsla av melankoli som känns befriande. Jag lämnade teatern med ett leende och en varm känsla av tillförsikt.” – Ulrika Malmgren

Fotograf: Marek Septimus Wieser, Pelle Seth

TEAMET BAKOM FÖRESTÄLLNINGEN:

Teknik & Ljus
Kostym
  • Ninni Hasselberg

 

Producenter
Ljuddesign
  • Klara Erikson
Musik
  • Peter Reynolds

ARRANGÖR?

Utbudsblad för Kom igen, Caritha!

Ladda Ner Utbudsblad

BILJETTER

Här kan du boka biljett till våra föreställningar på scenen Pipersgatan 4 i Stockholm.

Vill du boka biljett till andra orter? Kontakta Erika Häll för frågor angående skolbokning, turné etc.

VETA BÄST

STJÄRNKALASET Torsdag 24 januari 16:30
Lördagen 2 februari 13:00

Frankenstein

Det finns inga nya speldatum för tillfället.

Rapunzel - Stockholm

Det finns inga nya speldatum för tillfället.

Frossa - Stockholm

Det finns inga nya speldatum för tillfället.

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad!