Vi ser fram emot ett nytt år och nya äventyr!

2021 är här och Teater Barbara fortsätter att spela teater – coronasäkert för en eller två skolklasser åt gången till reducerat pris. Vi planerar framtiden enligt hypotesen: Det kommer att bli bättre!

Coronasäkrat teaterutbud 2021:

HISTORIEN OM BODRI (Åk 2-5)

Urpremiär lördag 30 januari!
Presenteras även på Stjärnkalaset Östra den 5 februari kl 13.00

Historien om Bodri är en dockteaterföreställning som baseras på boken med samma namn av Hédi Fried och Stina Wirsén. En varm berättelse om hur två systrar får kraft att överleva efter att ha förlorat sina föräldrar i koncentrationslägret Auschwitz. Fantastiska dockor av dockmakaren Jenny Bjärkstedt där hela familjen Fried finns med och förstås hunden Bodri som vi lovar kommer att bli barnens favorit. Lärarmaterial kommer att finnas.

VETA BÄST – Hur kan du vara så säker? (Åk 4-6)

”underhållande och lärande”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

”Klokt och roligt om kunskap för mellanstadiet”.
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och ledamot i Svenska Akademien

I dessa tider kan det vara svårt att veta vad som är sant och falskt i nyhetsflödet. VETA BÄST är en humoristisk turbolektion om kunskap som handlar om just detta. Föreställningen har spelats framgångsrikt sedan premiären 2019 och är mycket omtyckt av lärare och elever. I kombination med en dockteaterworkshop kan VETA BÄST även beställas inom ramen för Skapande skola.
Lärarmaterial finns.

Trailer

MEDUSA – återkomsten (Åk 7-9, gymnasiet)

Medusa har rest genom tiden och vi får möta henne i  en rafflande TV-show där hon blir intervjuad av den nyfikna programledaren Pam Possner. Med på länk från forntiden finns gudinnan Athena och guden Poseidon. I högt tempo och med nyskriven musik är MEDUSA en feministisk expedition där vi undersöker vad som händer om vi synar en grekisk myt ur ett kvinnligt perspektiv.
I kombination med en teaterworkshop, kan MEDUSA beställas inom ramen för Skapande Skola. Lärarmaterial finns.

Trailer

Skapande skola

Vi skapar skräddarsydda kulturprogram i skådespeleri, mim, storytelling, dockteater, berättande och fysiskt uttryck. Vi spelar en föreställning och sedan kommer en skådespelare och leder en workshop. Om önskemål finns kan vi skräddarsy en workshop utan tillhörande föreställning. Mer info om under respektive föreställning.
Bilden föreställer dockor av dockmakare Jenny Bjärkstedt som vi använder oss av i vår teaterworkshop med inriktning på dockspel.
Sista ansökningsdag till Kulturrådet den 4 feb!

Vi fortsätter också att turnera med vår succé BARBIE-NILS (4-7 år) – en spännande berättelse om modet att våga vara sig själv.

Kontakta gärna oss för referenser och goda exempel, mer info och bokning!
Tel: 08-6686470
Mejl. info@barbara.nu

Teater Barbara har stöd från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms Stad.

Kommentera