Skip to main content

Nu är nästan allt nedmonterat och lagt i lådor och undanstoppat – där det ännu finns lite plats plats kvar på teatern…

Man kan nästan inte se något spår efter att det bara var några dagar sedan som Pipersgatan 4 var förvandlad till en upplevelselabyrint! Och det blev ju faktiskt riktigt bra! Vi fick ihop den gamla föreställningen, utställningen blev fantastisk, teatern kändes stor och betydelsefull, folk verkade glada, champagnen var god! Trots att vi inte hade någon stor budget och egentligen ingen tid utöver det dagliga arbetet på teatern – repetitioner, försäljning, budgetplanering, städning, lödning, föreställningar, bokningar, manusbearbetningar, bärande, personalvård, kontaktknytande, möten, möten, möten…
Men alla drog sitt strå till stacken och vi fick ändå till något som representerar en del av vad de här 10 åren har innehållit och inneburit.

Lördagen den 24 maj firade Teater Barbara alltså 10 år på banan! Det stämmer ju inte riktigt eftersom man kan läsa sig till att det faktiskt var premiär på teaterns första föreställning – SAGAN OM PERSEUS – redan 2003, men det var nu vi fick till det. Och det fick vi! Teatern var ombyggd och uppiffad, vi hade brett ut oss lite och lånat yta av våra hyresvärdar. Utställningen som representerade de föreställningar vi producerat genom åren gick från foajén, bakom scenen, in genom källarförrådet, vidare in i ”snickarboa” och avslutades i ”Pingisrummet” (som vi annars använder som repetitionssal). ”Utställningsgeneral” var Anders Jansson som med sina assistenter skapade en mycket uppskattad vandring med ljud, bilder, texter och föremål från alla år. Vi spelade SAGAN OM PERSEUS med originalcasten (Carina Jingrot, Johan Ehn och Daniela Svensson) och det mesta satt faktiskt även om det bara fanns tid för ett fåtal repetitionstillfällen. Sara Kadefors var konferencier och ledde ett samtal från scenen med några av de som varit med sedan starten. Vi räknade att genom åren har upp emot 80 personer arbetat med Teater Barbara! Och då räknar vi inte ens alla de eldsjälar på skolor och teaterföreningar i landet som är med och gör det möjligt för oss att nå ut och spela föreställningarna.

Alla kunde tyvärr inte komma men vi blev ett bra gäng av folk som jobbat på scen, jobbat bakom, varit publik eller som på något annat sätt varit med och skapat detta fenomen! Vi fortsatte en bra bit in på småtimmarna med att fira – att Teater Barbara finns!

TACK ALLA BARBARIANER!