Skip to main content

Den 29 mars var det Earth Hour på Pipersgatan 4 (lite senare än i resten av världen…)

I år är det 5 år sedan vi hade premiär på FROSSA- en brännhet klimatfars. ”Sorgligt” nog är den fortfarande rykande aktuell och vi spelar den för fullt för skolor och företag.
 På Earth Hour, lördagen den 29 mars, började föreställningen klockan 19.30 och var tänkt att vara klar till nedsläckningen vid 20.30. Men efter tio minuter händer något – det blir mörkt i projektorn… inga bilder?
Den lilla lampan i projektorn har lyst troget sedan premiären av FROSSA på Earth Hour 2009, men just i kväll, exakt 5 år senare, bestämmer den sig för att lägga av! Vi avbryter, sänder ut publiken för förfriskningar i baren, byter projektor, flyttar lampor, hänger upp en filmduk… och 15 minuter senare drar vi igång igen efter en uppmuntrande applåd från publiken.
Lite senare än resten av världen släcker vi till slut ner ner och umgås i ljuset från förnyelsebara källor. Det blir skönt barmingel till hållbar musik (Anders Jansson i FROSSA-ensemblen har nämligen laddat batterierna med energi från solcellspanelen på landet!).

Publiken stannade och festade och till slut räknade vi att det blev 4 släckta timmar på Teater Barbara!

Välkomna nästa år – 28 mars 2015 kör vi säkert igen (om vi inte löst problemen tills dess…)?