Skip to main content

Skapande skola - digital mässa 5-7 okt

Den 5-7 dec 2022 medverkar vi på Teatercentrum Östras digitala utbudsmässa för Skapande skola där 18 teatrar presenterar aktiviteter, föreställningar och förslag på eget skapande.

Som deltagare/besökare på mässan erbjuds du program som innehåller:

  • Presentationer workshopar och föreställningar
  • Seminarium/föreläsning om hur scenkonsts kan användas i skolan
  • Webinar av Statens kulturråd om Skapande skola för läsåret 23/24

Mer info om mässan och bokning här!

Om Teater Barbaras arbete med Skapande skola
Teater Barbara erbjuder skräddarsydda kulturprogram i skådespeleri, bild, mim, storytelling, dockteater, fysiskt uttryck och berättande, med målet att inspirera och stärka barn och unga i deras kreativitet och skapande.

Professioner inom gruppen
Skådespelare, dramapedagog, regissör, scenograf, dockspelare, dramaturg, dramatiker/ manusförfattare, författare, mimare, producent. Alla med lång erfarenhet av att arbeta med barn och unga.

Ett möjligt upplägg
Vi spelar en föreställning för två klasser (max 60 elever). Därefter delas eleverna upp i mindre grupper och får delta i en workshop ledd av skådespelare, en grupp i taget. Om önskemål finns, kan vi även skräddarsy en workshop utan tillhörande föreställning. Se nedan för exempel på möjliga upplägg:

Ladda ned vår pdf om Skapande skola här!

 

👉 BILDWORKSHOP (Max 15 elever/workshop)

Efter att eleverna har sett VILSE – ett förtrollande äventyr (för 5-7 år) knyter en bildpedagog an till föreställningen och utforskar tillsammans med barnen vilka färger olika känslor kan ha, där de får måla abstrakt i vattenfärg med större penslar på A4-ark i fritt skapande. Alla bilder sammanfogas sedan till en enda stor väggmålning. Pedagogen samlar barnen framför målningen och samtalar om alla våra känslor vi upplever.

Föreställningspris VILSE: 10.200 kr före ev. subventioner.
Föreställningstid: Ca 25 min
Tid bildworkshop: ca 45 min
Pris per workshop (max 15 barn): 5.000 kr

👉 WORKSHOP MED INRIKTNING PÅ DOCKSPEL (Max 30 elever/workshop)

Se någon av våra föreställningar VETA BÄST(åk 4-6) eller Historien om Bodri (åk 2-6) och delta i en teaterworkshop med inriktning på dockspel!

Eleverna får först se föreställningen. Efteråt leder skådespelarna en workshop med inriktning på dockspel, där eleverna får prova på att hantera dockor och framföra enklare scener för varandra. Några utgångspunkter är: hur fungerar dockans röst och blick? Hur gör man när dockor ska prata med varandra och hur blir en docka levande?

Upplägg: Efter att eleverna har sett föreställningen (60 elever) delas de upp i två grupper (max 30 elever/grupp) och får delta i en workshop, en grupp i taget. (Förslagsvis hålls den första workshopen i direkt anslutning till föreställningen och den andra senare på eftermiddagen).

Föreställningspris HISTORIEN OM BODRI: 10.500 kr före ev. subventioner.
Föreställningstid: Ca 35 min + 20 min eftersamtal.
Föreställningspris VETA BÄST: 10.200 kr före ev. subventioner.
Föreställningstid: Ca 45 min.

Tid workshop: Ca 45 min.
Pris per workshop (max 30 elever): 5.000 kr.
Kostnader för trakt, resor och logi tillkommer för alla våra föreställningar på turné.


Med stöd från:
Statens Kulturråd, Region Stockholm & Stockholms Kulturförvaltning