Skip to main content

Julklappstips!

Teater Barbara erbjuder en upplevelse som julgåva!
Från och med nu fram till 24 december kan du köpa 2 biljetter till Kom igen, Caritha! för priset av 1!
Ange rabattkod: julklapp

Föreställningen spelas på vår mysiga scen på Pipersgatan 4 på Kungsholmen. Foajén öppnar 30 minuter innan föreställningen.

13 februari Teater Barbara, kl 18:00
14 februari Teater Barbara, kl 18:00
15 februari Teater Barbara, kl 18:00
20 februari Teater Barbara, kl 18:00
21 februari Teater Barbara, kl 18:00
22 februari Teater Barbara, kl 18:00

Pressröster:
”Det finns verkligen ett budskap där som skriker att vi ska vara otroligt glada och tacksamma för det liv vi har fått och kan få lov att leva. Det är en gåva
och en nåd.” – Kulturbloggen

”…jag upplever en ärlighet som är sådär fångande att jag övertygas av varje ord och ton hon yttrar. ” -TeaterStockholm

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek. En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det!

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv. Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern. Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson som även går att höra som kåsör i Sveriges Radios ”Godmorgon, världen!”