Äntligen dags för urpremiär!

Vi är hedrade över att ha fått förtroendet att gestalta Historien om Bodri som baseras på förintelseöverlevare Hédi Frieds bok med samma namn, illustrerad av Stina Wirsén (2019, Natur & Kultur). Pjäsen är ett vittnesmål om Förintelsen ur barnets perspektiv och baserad på Hédis historia.

Lördag den 30 januari blir det URPREMIÄR x 3 på Teater Barbara för en liten skara om 5 personer/föreställning. När läget tillåter kommer vi att spela både på vår egen scen och på turné.

Föreställningen presenteras på Stjärnkalaset Östra den 5 februari kl 13.00
Den passar även bra för skapande skola – sista ansökningsdatum till Kulturrådet är den 4 februari.
Vi tar emot turnébokningar, hör gärna av er till oss för info och frågor!
info@barbara.nu,08-668 64 70

En berättelse om vänskapen som överlevde Förintelsen
Hédi och hennes familj blir under 2:a världskriget deporterade till Auschwitz och kvar hemma på gården blir hunden Bodri. Hédi och hennes syster Livia förlorar sina föräldrar i lägret men flickorna överlever. De tänker ofta på den lyckliga tiden då de var tillsammans med sin trofasta vän. Vid befrielsen 1945 återvänder systrarna till sitt hus och återförenas med sin kära Bodri som väntat på dem.


Redan under tiden som boken skrevs lyfte Johan Ehn, konstnärlig ledare på Teater Barbara och Stina Wirsén, som illustrerat boken, idén att ta den till scenen. Med Hédi Frieds godkännande och rättigheter från Colombine Teaterförlag kunde arbetet börja och nu är det äntligen dags för premiär!

I dramatisering och regi av Johan Ehn och i Stina Wirséns magiska scenbild med hjälp av Jenny Bjärksteds uttrycksfulla dockor och Rickard Folkes musik, berättar skådespelarna Violetta Barsotti Stephan och Anders Jansson Historien om Bodri

”Vi har alla ett val, vi kan välja det goda.”
Hédi Fried

Foto: Anders Thessing
Colombine Teaterförlag

 

Kommentera