Skip to main content

RAPUNZEL

“…förbluffande bra…”

Margareta Sörenson, Expressen

Rapunzel Affisch - Teater Barbara

En musikalisk och spännande saga fylld med sång, dans, humor – och hår!

Fritt efter bröderna Grimms saga om prinsessan Rapunzel har Carina Jingrot skrivit en pjäs som leker med schabloner och könsroller. Den egensinniga och frihetslängtande Rapunzel kämpar för att hitta sin egen väg när de vuxna omkring henne vill forma henne efter sina behov.

I Teater Barbaras anda blir Rapunzel en färgstark föreställning om att inte passa in och söka sig bort för att hitta andra förebilder. Om vår misstänksamhet mot de som är annorlunda. Om hur rädsla får människor att stöta bort varandra. Men också om försoning, och om möjligheten att växa då vi blir sedda och accepterade för de vi är.

Vi träffar ett galleri av figurer kring Rapunzel och hennes långa fläta: Drottningen – Rapunzels fåfänga och svartsjuka mamma. Hennes golfspelande och konflikträdda pappa Kungen. Rapunzels bästa vän Häxan – som nog  inte är någon häxa egentligen, utan bara en enstörig botaniker. Och så “Alpprinsen” som drömmer om ett liv i musikalvärldens rampljus!

Välkommen på ett hårresande äventyr!

Målgrupp: 8-12 år
Längd: ca 45 min
Manus: Carina Jingrot (fritt efter bröderna Grimms saga)
Regi: Minna Krook
På scen: Carina Jingrot, Veronica Kurba
Scenografi/Kostym/Peruker: Sara Kander
Mask: Johan Ehn
Producenter: Erika Häll, Nicholas Olsson
Musik: Rickard Folke, Erika Häll
Ljud, Ljus: Rikard Folke
Teknik:
 Fabian Grytt
Affisch: Majid Modir

RECENSIONER

I Minna Krooks regi leker Carina Jingrot och Veronica Kurba med glitterperuker, spellust och en dos salt ironi, fram en vindlande historia.

Svenska DagbladetKarin Helander

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad!