Skip to main content

FRANKENSTEIN

”Monstret är värt kärlek i välspelad Frankenstein”

– Sara Granath, SvD

FRANKENSTEIN

Teater Barbaras Frankenstein är en nyskriven pjäs för unga vuxna och vuxna. En skrämmande och tidlös berättelse om läkarstudenten Victor Frankenstein som efter sin mammas bortgång försöker hitta ett sätt att kontrollera livet och döden. Han bygger en man av döda kroppar och ge honom nytt liv. Han lyckas, men något går fel och han skräms av resultatet. Han överger sin nyfödda skapelse, sitt barn, som på egen hand måste försöka förstå sin plats i tillvaron. Vem är jag? Vad gör jag här? Är Victor Frankenstein min far? De han möter ser bara ett monster. Han är annorlunda. Något annat.

Vad händer med oss om vi inte får kärlek och närhet? Hur ska vi kunna känna empati för andra om vi inte får vara en del av gemenskapen? Monstrets enda sätt att möta en värld som inte vill ha honom är med våld och förstörelse. Victor Frankenstein må vara en lysande vetenskapsman – men han är en riktigt dålig förälder.

Föreställningen spelas av fem skådespelare, i monokrom scenografi och kostym, inspirerat av Gotisk stil med paralleller till teveserien Penny Dreadful. Musik, ljud och projektioner hjälper till att förflytta oss från laboratoriet i Tyskland hela vägen upp till Svalbard och Nordpolen.

Frankenstein produceras av Teater Barbara och spelades under våren 2018 på Playhouse Teater.  Under 2019 har Frankenstein turnerat i hela Sverige. Föreställningen passar ungdomar från 13 år och vuxna.

Målgrupp: Högstadiet, gymnasiet och vuxna
Manus: Johan Ehn
Regi: Daniel di Grado
På scen: Johan Ehn, Carina Jingrot, Anders Jansson, Happy Jankell/Ella Schartner, Tomas Åhnstrand/André Christensson
Scenografi & Kostym: Gabriel Stuart
Maskör: Jessica Svensson Reijs
Ljusdesign: Mikael Tham
Ljud, Musik, Projektioner & Teknik: Rickard Folke
Producenter: Moa Hjärtström, Erika Häll, Nicholas Olsson
Längd: ca 90 min
Fotograf: José Figueroa

RECENSIONER

”Monstret är värt kärlek i välspelad Frankenstein”

Svenska DagbladetSara Granath

"Uppenbar ömhet för monstret. Den utsatta ­sårbarheten fångas med stapplande steg"

Dagens NyheterJacob Lundström

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad!

    Title

    1%