Skip to main content

Information med anledning av covid-19

Den 9 februari 2022 kunde äntligen de flesta restriktioner med anledning av covid-19 tas bort och denna sida är inte längre lika aktuell. Vi fortsätter dock att turnéanpassa efter ev. fortsatta lokala restriktioner och önskemål från arrangörer.

TIDIGARE INFO:

Vi följer händelseutvecklingen och anpassar kontinuerligt förutsättningarna till rådande läge så att alla inblandade ska känna sig trygga med att boka våra föreställningar. I samråd med arrangörer minimerar vi risken för smittspridning och ger plats för en stunds underhållande och tankeväckande teater!

Läs vår pdf om coronasäkrad teater här!

 

Uppdatering 17 nov 2020:
Efter gårdagens besked från regeringen om skärpta regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, måste vi dessvärre ställa in nypremiären av MEDUSA den 28 nov. Köpta biljetter återbetalas. Vi hoppas kunna återkomma med nya datum för offentliga föreställningar under 2021.

Bokade skolföreställningar på turné genomförs enligt plan, med coronaanpassningar.
Skolverksamhet betraktas inte som allmän sammankomst och omfattas inte av restriktionerna.

Mer information från krisinformation här!

Uppdatering 2 nov 2020:

Med anledning av att smittspridningen i Stockholmsregionen kraftigt har ökat och att nya lokala skärpta råd gick ut den 29 okt, vill vi förmedla hur Teater Barbara förhåller sig till dessa.

Vi arbetar för att fortsätta enligt plan under hösten och fullfölja repetitioner och föreställningar på turné – med några ytterligare anpassningar för att kunna genomföra säkra evenemang. Vårt enda offentliga evenemang i höst på egen scen – nypremiär av Medusa den 14 nov flyttas till lördag den 28 nov kl 16.00 och 19.00. Vi begränsar antalet platser ytterligare till 20 personer/föreställning för att kunna hålla rejält med luft mellan publikplatserna. Boka din exklusiva biljett till MEDUSA här!

Vi fortsätter att följa händelseutvecklingen när det gäller covid-19 och anpassar förutsättningarna till rådande läge så att alla inblandade ska känna sig trygga med att boka. Tillsammans med er minimerar vi risken för smittspridning och ger plats för en stunds underhållande och tankeväckande teater! Ladda ned vår pdf om coronasäkrad teater här!

Läs mer om hur du påverkas av de nya lokala råden i Stockholm här!

Uppdatering 17 aug 2020:

Från och med den 29 mars är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 50 personer deltar. Allmänna sammankomster kan vara föreläsningar eller teater- och biografföreställningar.

När vi arrangerar offentliga föreställningar på vår egen scen Pipersgatan 4, anpassar vi publikantal och arrangemang så att ni som besökare ska kunna känna er trygga.

Till arrangörer av teater i och för skolan:

Det kan vara bra att veta att privata tillställningar, skolor, bibliotek, köpcenter och liknande inte omfattas av förordningen formellt och en föreställning i en skola är varken en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Så, arrangerar ni så spelar vi. Tillsammans kan vi hjälpas åt att se till att det blir ett säkert arrangemang ur smittosynpunkt.

Hör gärna av er med frågor och funderingar!
/Teater Barbara

Källa: Folkhälsomyndigheten & Teatercentrum.

Info från 30 mars 2020:

På grund av regeringens förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer fr.o.m. den 29 mars, har Teater Barbara fr.o.m. idag den 30 mars, beslutat att ställa in resterande föreställningar och evenemang under våren 2020. Vi blickar nu framåt och arbetar för att hitta ersättningsdatum under hösten 2020. Berörda arrangörer kontaktas via mejl.

Finns det ett avtal om bokad föreställning som gick av stapeln före den 29 mars, så ska ingånget avtal gälla. En arrangör som väljer att avboka en föreställning ska betala överenskommet pris enligt avtal, men vi är naturligtvis beredda att lösa den uppkomna situationen på bästa möjliga sätt och om möjligt hitta ett nytt datum för föreställningen.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar.