Information med anledning av coronaviruset

Föreställningar på Teater Barbara/Pipersgatan 4 samt på turné:

UPPDATERING 17 AUG 2020:
Från och med den 29 mars är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 50 personer deltar. Allmänna sammankomster kan vara föreläsningar eller teater- och biografföreställningar.
När vi arrangerar offentliga föreställningar på vår egen scen Pipersgatan 4, anpassar vi publikantal och arrangemang så att ni som besökare ska kunna känna er trygga.

Till arrangörer av teater i och för skolan:
Det kan vara bra att veta att privata tillställningar, skolor, bibliotek, köpcenter och liknande inte omfattas av förordningen formellt och en föreställning i en skola är varken en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning. Så, arrangerar ni så spelar vi. Tillsammans kan vi hjälpas åt att se till att det blir ett säkert arrangemang ur smittosynpunkt.
Hör gärna av er med frågor och funderingar!
/Teater Barbara

Källa: Folkhälsomyndigheten & Teatercentrum.

TIDIGARE INFO FRÅN 30 MARS 2020
På grund av regeringens förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer fr.o.m. den 29 mars, har Teater Barbara fr.o.m. idag den 30 mars, beslutat att ställa in resterande föreställningar och evenemang under våren 2020. Vi blickar nu framåt och arbetar för att hitta ersättningsdatum under hösten 2020. Berörda arrangörer kontaktas via mejl.

Finns det ett avtal om bokad föreställning som gick av stapeln före den 29 mars, så ska ingånget avtal gälla. En arrangör som väljer att avboka en föreställning ska betala överenskommet pris enligt avtal, men vi är naturligtvis beredda att lösa den uppkomna situationen på bästa möjliga sätt och om möjligt hitta ett nytt datum för föreställningen.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar.