Vi som jobbar här

Konstnärliga ledare
carina Carina Jingrot
Var med och grundade teatern 2003. Har medverkat i flera av teaterns uppsättningar och har även varit delaktig i manusarbete, research och produktion.  Tillsammans med regissör och manusförfattare Ulf Evrén har hon drivit teatern sedan starten och medverkat till att skapa den linje som blivit Teater Barbaras konstnärliga signum. Sedan 2013 är Carina Jingrot och Johan Ehn konstnärliga ledare tillsammans.
Se även SKÅDESPELARE CARINA JINGROT

carina.jingrot(at)barbara.nu
www.carinajingrot.se
image001 Johan Ehn
Har varit med från den första uppsättning teatern gjorde – Sagan om Perseus. Han har medverkat i ett flertal uppsättningar och har haft stort inflytande över både form och innehåll i Teater Barbaras föreställningar. Johan har även varit med och skrivit manus till bl.a. Adam och Eva, FROSSA, och Åsiktsmaskinen. Han har gjort scenografi, kostym och grafisk formgivning och varit delaktig i att forma Teater Barbaras sceniska formspråk. Han var under flera år verksamhetsledare för Teater Replica i samarbete med den konstnärliga ledaren Jurek Sawka. Johan är sedan 2013 tillsammans med Carina Jingrot – konstnärlig ledare för Teater Barbara.
Se även SKÅDESPELARE JOHAN EHN
johan.ehn(at)barbara.nu
Producenter
erika151x225 Erika Häll
Producent och verksamhetsledare.
Musikalisk mångsysslare, som senast före Teater Barbara jobbade som producent och informatör på Friteatern i Sundbyberg.
erika.hall(at)barbara.nu
Nicho 
Nicholas Olsson
Producent och kommunikatör.
Är frilansande skådespelare och har varit engagerad på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Norrbottensteatern m.fl. Han har varit med och startat 4e teatern, Romateatern och Tantoteatern. Nicholas har också arbetat som projektledare och exekutiv producent i små och stora teaterprojekt. Han är medlem i Dramatikerförbundet och hans texter är spelade på Stadsteatrarna i Uppsala och Helsingborg samt på flera regionteatrar och fria grupper.
Hemsida: nicholasolsson.se
nicholas.olsson@barbara.nu
drwho151x225 
Marie Stenswed
Ekonomisk administratör.
Ytterligare information samt porträttfoto kommer.
 

Skådespelare
carina Carina Jingrot
Skådespelare i Teater Barbaras föreställningar Åsiktsmaskinen, Frossa och Serendip. Har tidigare medverkat i Ragnarök, Adam & Eva, Pissungen, Tusen och en natt och Sagan om Perseus. Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Har bl a jobbat på Riks Drama, Dalateatern, Malmö Stadsteater och med fria grupper som Darling Desperados och Teater Tribunalen. TV: Äkta Människor, Lite som du, Världens minsta lillasyster, Anna Holt-polis, Grötbögen, Rosenbaum m.m. Film: En kärleksaffär, Förtroligheten mm.
carina.jingrot(at)barbara.nu
www.carinajingrot.se
image001 Johan Ehn
Skådespelare i Teater Barbaras föreställningar Barbie-Nils och Pistolproblemet, Åsiktsmaskinen, Serendip och Frossa. Har även tidigare medverkat i Adam & Eva, Tusen och en natt och Sagan om Perseus. Utbildad hos pedagogen Branch Worsham och påbyggnadsutbildning på Teaterhögskolan i Stockholm. Teater t.ex: Stockholms Stadsteater: Hampa, I huvudet på Maria Blom, Mio min Mio. Borås Stadsteater: Angels in America och Trettondagsafton. Film: Klassfesten och Nina Frisk av Maria Blom. TV: Heja Björn.
johan.ehn(at)barbara.nu
andersjansson2 Anders Jansson
Skådespelare i Teater Barbaras uppsättningar Barbie-Nils och Pistolproblemet, Åsiktsmaskinen, Serendip och Frossa (som han även är medförfattare till). Har tidigare medverkat i En Bisak. Har arbetat bl.a. på Riksteatern, Uppsala Stadsteater, Sörmlands Musik och Teater, Teater Giljotin. Har även setts på tv – Tack Gode Gud och på film i The Girl with the Dragon Tattoo.
anders.jansson(at)barbara.nu
hasse_ny Hans Nyberg
Skådespelare i Teater Barbaras föreställningar Lilla Odysséen, Hoppsan, En Bisak och Guds Lille Narr. Är autodidakt och var med och bildade Gycklargruppen 1987-1998 där han medverkade I föreställningarna Gycklargruppen Unplugged och TV-serien Gycklarna m.fl. Har fått utmärkelser som DN På Stans Kasperpris -90, Nils Poppepriset (SvD) -92 och Ernst Hugo Järegård stipendiet -95. Arbetat bl a på Unga Riks och Dramaten med Pippi Långstrump. Har tidigare arbetat med Ulf Evren i bl a Alodino och eldfågeln. Framträtt som gycklare i ett otal sammanhang på gator och torg, på konferenser och fester mm.
hansnyberg(at)me.com
veronica Veronica Kurba
Skådespelare i Teater Barbaras föreställning Lilla Odyseen. Hon tog examen från Teaterhögskolan i Stockholm 2008 och har arbetat med bland annat Riksteatern, Turteatern och på TV syntes hon senast i Karatefylla
Regissörer
ulf Ulf Evrén
Teater Barbara bildades 2003 på initiativ av Ulf Evrén, Carina Jingrot och Lolo Nordenhök. Ulf och Carina drev sedan teatern tillsammans med olika producenter fram till 2013.
Ulf har regisserat och dramatiserat Lilla Odysséen, Åsiktsmaskinen, Serendip, Ragnarök, Frossa, Tusen och en natt, Sagan om Perseus, Guds lille Narr, En Bisak och Delfinresan. Utbildad vid Mimlinjen på Teaterhögskolan Stockholm. Har regisserat ett antal barn- och ungdomsföreställningar bl a Vasilisa den Vackra och häxan Baba-Jaga, Alo-Dino och Eldfågeln, Kasjtanka för Teaterstudio Lederman, Trasluvan för Västanå Teater, Pappa, Nästbäst, Marken gungar och Stick för Teater B&B, Jättar och smör för Pistolteatern, Hallå är det någon där för Månteatern och Femme fatale för Teater Lysmasken. Även koreograf för Stoppa Världen på Göteborgs Stadsteater. Han är flitigt anlitad som koreograf och rörelseinstruktör. Under 2008 arbetade han på Byteatern där han skrev manus och regisserade Orfeus som hade premiär hösten 2008.ulf(at)evren.se
carina Carina Jingrot
Regisserade Barbie-Nils och Pistolproblemet.
Carina var med och grundade teatern 2003. Har medverkat i flera av teaterns uppsättningar och har även varit delaktig i manusarbete, research och produktion.  Se även SKÅDESPELARE CARINA JINGROT

carina.jingrot(at)barbara.nu
www.carinajingrot.se

Dramatiker
anders_nyman Anders Nyman
Manusförfattare till Frossa. Har förutom scenpjäser skrivit radioteater, kabarétexter och sketcher för scen och tv. Har arbetat som dramaturg på Dramaten, Radioteatern och Uppsala Stadsteater. Är utbildad vid Dramatiska institutet.

Kompositör/Musiker
anders_nystrom Anders Nyström
Kompositör och filmljudläggare.
Gjorde musiken till Frossa och Pissungen.
Har komponerat musik till ett åttiotal teateruppsättningar.
Arbetar också med musik & ljud till tv, dokumentärfilm,
beställningsfilm, bildspel för museer och utställningar.
rickard Rickard Folke
Musiker, kompositör
Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).
Har gjort musik till Barbie-Nils och Pistolproblemet och gör även musik och ljudbild till Rapunzel.
Rickard är också musiker och sångare i bandet L´Obscurité.
rickardfolke(at)gmail.comFör frågor angående hyra av lokalen/Pipersgatan 4 kontakta Rickard på:
hyra(at)scenenpipersgatan4.se
Hemsida:www.scenenpipersgatan4.se

 

Bild- Videoprojektioner 
drwho151x225 Martin Wanngård
Har gjort grafik, bilder och video till FrossaHjärtans Hjärna och Åsiktsmaskinen. Martin är filmare och grafisk formgivare med mångårig erfarenhet av dokumentärt och dramatiskt material för TV, teater och film.

Scenografi/Kostym/ Mask
sara_k Sara Kander
Scenograf, kostymör och maskmakare.
För Teater Barbara har Sara gjort scenografi, kostym och masker till Serendip och mask och scenografi till Ragnarök.
drwho151x225 Helena Bernström
Maskör.
Mångårig erfarenhet från teater, film och tv. För Teater Barbara har Helena gjort mask till Pissungen och Serendip.
 JennyB Jenny Bjärkstedt
Dockmakare och attributmakare i Barbie-Nils och pistolproblemet.

Utblidad på Dramatiska institutets utbildning för dockteater 1998-2001. Har sedan arbetat som dockmakare/ dockspelare/ skådespelare i produktioner på bla Långa Näsan, Marionetteatern, Västerbottensteatern, Mittiprickteatern,
Lumor teater. På film och tv som dockspelare i bla Björnes Magasin, Höjdarna, och som Tiggy i Cirkuskiosken, samt som dockmakare i Det Konunglige Spektakel för dansk tv. Arbetat som attributmakare bla i Jordskott för svt och attributmakare för Evas känslokoll.
image001 Johan Ehn
Johan har förutom arbetet som skådespelare även en bakgrund med konststudier och har gjort ett flertal scenografier och designprojekt. För Teater Barbara har Johan gjort scenografi och kostym till Åsiktsmaskinen, scenografi, kostym, mask till Barbie-Nils och Pistolproblemet, samt konstruktionsråd till Sara Kander i arbetet med scenografin för Serendip.
Scenmästare/Tekniker
rickard Rickard Folke
Tekniker.
Utbildad på SAE Institute (Audio Engineering Program).
Rickard har arbetat med Serendip, FROSSA och Åsiktsmaskinen.
Rickard är också musiker och sångare i bandet L´Obscurité.
rickardfolke(at)gmail.comFör frågor angående hyra av lokalen/Pipersgatan 4
kontakta Rickard på:hyra(at)scenenpipersgatan4.seHemsida:www.scenenpipersgatan4.se
 
Övriga Medarbetare
Elis Elis Storesund
Ateljerista, genuspedagog i förskolan och adjunkt vid Stockholms Universitet. Elis håller föreläsningar, workshops och längre fortbildningar kring estetiska lärprocesser och genuspedagogik. Vi samarbetade med Elis kring föreställningen Barbie-Nils och Pistolproblemet där hon även var med och arbetade fram lärarmaterialet för barn och pedagoger
(se LÄRARMATERIAL/BARBIE-NILS).
Läs mer om Elis Storesund här http://www.elisstoresund.com

Comments are closed.