Tidigare medarbetare

Producent/försäljare
 2257_1021457696845_573_n Kerstin Svedeby
Producent och ekonomisk administratör.
Arbetat med kultur och teaterproduktion i många former på ett stort antal fria grupper och institutioner.
johan_s Johan Selander
Producent och sälj & marknadsansvarig under 2013/14.
Medgrundare till TeaterVerket och har jobbat med olika frigrupper så som Friteatern, Teater Tre m.m. Har nu dragit vidare till Regionteater Blekinge Kronoberg.

 cecilia Cecilia Holm
Producent.
Är utbildad vid Dell´ Arte USA, Philippe Gaulier London samt har fil.kand i företagsek. Producent för Pyramiderna/Dramaten “Tusen år hos Gud” samt producent för dans och nyskriven dramatik. Clown i Bernardas Hus som tilldelades Sveriges Humorpris samt clown i Fröken Julie.
lollo_2 Louise Nordenhök
Producent för Teater Barbara 2003-2007.
Var med och grundade teatern tillsammans med Ulf Evrén och Carina Jingrot. Utbildad på Berghs Marknads- och Reklamskola och Dramatiska Institutet. Projektarbete på annons- och reklambyråer 80-87. Sedan 1987 teaterproducent, Teater Bouffons, Teaterstudio Lederman, Teater Ettettett m fl. Frilansproducent.
matilda2 Matilda Norman Hedlund
Producent och säljare.
Utbildad projektledare vid Idékraft i Uppsala. Även utbildad lärare vid Uppsala Universitet. Har gått teaterutbildning på Sundsgårdens folkhögskola samt varit engagerad som volontär hos Dramalabbet samt som producentassistent till Malin Edwalls ”Gymnasterna”. Har även arbetat som barnteaterledare för Aktiv Ungdom samt varit mycket engagerad i Uppsalas nationsteaterliv.
miriam Miriam Sio-Lundenius
Producent och säljare.
Arbetade främst med föreställningen Adam och Eva.
tinap Tina Pettersson
Producent och säljare.
Utbildad projektledare på Idékraft i Uppsala och jobbat med Teater Barbara 2005-2006. Har arbetat på SVT, Svenska Filminstitutet och som producent på Unga Klara/Stockholms Stadsteater, och med många olika kulturprojekt inom scen, film och konst.
 drwho151x225 Eva Carlberg
Säljare och marknadsförare.
Var med och grundade konceptet Beyond Green där FROSSA ingår och arbetade som projektledare för Beyond Green under 2 år.
 linda151x225 Linda Holmgren
Produktionsassistent och administratör 2012-15.
Linda tog emot publik vid föreställningar, skrev texter och arbetade med publikkontakter samt andra på en teater förekommande uppgifter.


Regissör
per-eric2 Per-Eric Asplund
Regisserade och dramatiserade Adam och Eva. Har många års erfarenhet
som skådespelare och regissör inom fria grupper, Uppsala stadsteater,
Riksteatern och Dramaten.
Andreas_R Andreas Rodenkirchen
Regissör för Pissungen. Tidigare skådespelare i Tusen och en natt. Utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå. Har bl.a. arbetat på Västanå Teater, Riksteatern, Parkteatern, Sörmlands Musik och teater, Norrbottensteatern och i egna projekten Nils Holgersson – i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och den rosade ”Guds djärvaste ängel” i Allhelgona kyrkan. Har på SVT synts i ”Lite som du” samt huvudrollen i Samanda Ekmans Softcom Wordwide. Varit regiassistent till den tyske regissören och dramatikern René Pollesh.
lenan Lena Nylén
Regissör till Hoppsan.

Skådespelare
 isabelle Isabelle Von Saenger
Skådespelare i Teater Barbaras föreställning Åsiktsmaskinen.
Isabelle har tidigare arbetat på Teater Pero som skådespelare i flera produktioner, senast i Julfrossa 2011. Isabelle regisserade även Teater Peros produktion “Kompiskompassen”, som hade premiär i februari -14.
Man har sett Isabelle i Masjävlar på Dalateatern, på film bl.a. Losers, Prinsessa och senast i Maria Bloms Hallå, Hallå.
adriana Adriana Savin
Skådespelare i Teater Barbaras föreställning Frossa. Har arbetat inom dans och teater på scener som Dramaten, Riksteatern, Dansens Hus, Moderna Dansteatern, Stockholms stadsteater, Orionteatern och Borås Stadsteater. Koreograf till Teater Barbaras Tusen och en natt. Utbildad vid Balettakademin 1991–93 och Teaterhögskolan 2006–07. 
sarah Sarah Appelberg
Skådespelare i Teater Barbaras Hoppsan. Är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2004-2008. Har jobbat på Astrid Lindgrens Värld och Göteborgs Stadsteater i Harper Reagan. Jobbat med upplysningsprojekt om hiv/aids som turnerade med pjäsen, Journal Ronald Ackerman på sjukhus runt om i hela landet.
yngve Yngve Dahlberg
Skådespelare i Tusen och en natt. Utbildad på Teaterstudio Lederman 93-96, fortbildning i regi för Jurij Alschitz. Har bl. a arbetat på Ung Scen Öst, Teater Tribunalen och Unga Riks. Film och TV: Kopps och Nya Tider. Medverkade i Orfeus på Byteatern under 2008.
eva Eva Azcárate
Skådespelare i Sagan om Perseus. Utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och har sedan dess arbetat på bl.a Norrbottensteatern, Gottsundateatern, Teater Tribunalen, Dalateatern och för SVT och Sveriges Radio. Startade -98 egen ensemble på Boulevardteatern med föreställningar som Fröken Julie, Thérese Raquin och Hon var en mus.
anna_dahlqvist Anna Dahlqvist
Skådespelare i Tusen och en natt. Utbildad på Jacques Lecoq i Paris. Har i Sverige arbetat fyra år med projektet Circonova i Landstingets regi med flera föreställningar som spelats i skolor och arbetat interaktivt med barnen kring vissa teman. Arbetar även som Sjukhusclown med Ciroonova.
sverrir Sverrir Gudnason
Skådespelare i Sagan om Perseus. Har medverkat i flera film och TV-produktioner, tex. Upp till kamp, Lasermannen, Kommissionen, Fröken Sverige, Köftbögen och Familjehemligheter. Har också arbetat på Teater Replica och driver en egen klubb Indierave och har även arbetat på Göteborgs Stadsteater.
otto_milde2 Otto Milde
Skådespelare i Sagan om Perseus. Utblildad på Teaterstudio Lederman och Teaterhögskolan i Helsingfors. Har bl.a jobbat på Teater Tribunalen och tillsammans med Ulf Evrén i Alo-Dino och Eldfågeln och Kasjtanka. Har också arbetat i Finland, på Viirus-teatern i Helsingfors, i urpremiären på svenska av Populärmusik från Vittula.
ottomilde(at)hotmail.com
camilla Camilla Nyberg-Waller
Skådespelare i Tusen och en natt. Utbildad på Teater- och Operahögskolan i Göteborg.  Arbetat bl.a på Teater Halland, Riksteatern, Kvinnliga dramatiska teatern, Gamla Teatern i Eskilstuna, Gottsundateatern, Uppsala Stadsteater, Teater i Haga, Allahelgonakyrkan (Guds djärvaste ängel) och på 4:e Teatern i Västerås. Film och TV/Radio: Den korsikanske biskopen, År av drömmar, Mördare utan ansikte och Bryt inte kedjan.
ulf_drakenberg Ulf Drakenberg
Skådespelare i Ragnarök. Ulf är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansande skådespelare. Han har stor erfarenhet av den så kallade skrattretande teatern, både som aktör och författare. Ulf har jobbat på bl.a. Teater Tribunalen, Dramaten och Kullehusteatern.
peter_perski Peter Perski
Skådespelare i Tusen och en natt. Utbildad på Statens Scenskola och arbetat både med film, TV och teater. Har medverkat i SVT:s Kommissionen, tidigare haft roller i t ex, Jägarna, och Rederiet. Arbetat bl a på Stockholms Stadsteater som Jason i Medea och på Uppsala Stadsteater i Elektra och i Utvandrarna på Riks Drama.
richard2 Richard Ulfsäter
Skådespelare i Tusen och en natt och Sagan om Perseus (på svenska och engelska).
Utbildad på Scenstudion i Stockholm. Har synts mest på TV och film, bl a i tv-serierna Vita lögner, Spung, Tusenbröder och Playa del Sol. Arbetat i London för BBC Radio och i tv-serien Mile High för Sky Channel. Medverkat i långfilmerna Du och Jag, Darling, Gangster och Underbar och älskad av alla
 drwho151x225 Niklas Lindgren
Skådespelare i Ragnarök
Josephine Josephine Wistedt
Skådespelare i Lilla Odysséen. Josephine har examen från Mimskådespelarprogrammet på StDH Mimlinjen samt ett magisterår på StDH i fördjupand text- och sånggestaltning.

Ljussättare
MikaelTham Mikael Tham
Ljusdesigner
Har ljussatt flera av Teater Barbaras föreställningar. Huvudlärare i ljusdesign på Dramatiska Institutet, ljussättare/tekniker på Oscars.
 drwho151x225 Tove ÖstlundLjusdesigner
 drwho151x225 Ida AnderssonLjusdesigner
Satte ljus till Adam och Eva
Kompositör/Musiker
kurt Kurt Öberg
Har komponerat musiken till Perseus, Guds lille narr och Tusen och en natt.
Musikutbildning: Bollnäs FHSK 1975 -78, privata studier i instrumentation och komposition för Per Ola Söderlund i Falun. Turnérade under 80-talet både som skådespelare, musiker, musikalisk arrangör och orkesterledare. Radioprogram med egna sånger i SR bl a Arcanum, ett poesi- och orkesterprogram med skådespelaren Peter Stormare. Arbetar f n på Zingofilm.
kurt.oberg(at)swipnet.se
www.kurtoberg.nu
ylva_n Ylva Nyberg Bentancor
Kompositör till musik och ljudvärld i Adam och Eva

Koreograf
minna Minna Krook
Koreograf för Pissungen. Utbildad vid Danshögskolan. Skapar och turnerar egna dansföreställningar. Hon har gjort koreografier till film, opera och teater.

Scenograf/Kostymör
anderswiren Anders Wirén
Scenografi & Kostym till Hoppsan. Arbetat som frilansande scenograf/kostymtecknare sen slutet av 80-talet, bl.a på Sörmlands Musik&Teater, Norrbottensteatern, Västerbottensteatern, Länsteatern i Örebro, Moderna Dansteatern, SVT, Göta Film. Även med utställningsformgivning på museum och inredningsuppdrag. Utbildad bl.a på DI och Operahögskolan
Torulf Wetterrot
Scenograf och kostymör till Adam och Eva
Tomas Sjöstedt
Scenograf och kostymör för Sagan om Perseus och Tusen och en natt. Har arbetat på allt från Dramaten och GöteborgsOperan till flera fria teatergrupper och inom tv och film.
Johanna Mårtensson
Scenograf Pissungen. Utbildad vid Central St Martins College of Art and Design. Har arbetat med många friteatrar som t ex. Enskedespelets “Pinocchio” 2006. Arbetar i höst även med Göteborgsoperan och Teater Tribunalen.
 
Maskör
Helena Bernström
Maskör Pissungen och Adam och Eva.
Eva Fänge
Maskör Tusen och en natt. Utbildad på Dramatiska Institutet, har lång erfarenhet och har arbetat med grupper som Unga Klara och Byteatern i Kalmar.

Scenmästare/ Tekniker
Olle Axén
Jan Liljekvist
Tekniker Delfinresan
Fotograf Benny Avér Benny Avér
Scenmästare 2013-15. Scenmästare och uthyrningsansvarig och arbetade både med Teater Barbara som med Teater De Vill.
Med en bakgrund som ljudtekniker på Sveriges Radio, utbildad på Ljudingenjörsutbildningen i Piteå och med fortsättning som fotograf + en stor skopa teknikintresse, har han skapat sig en rejäl källa att ösa ur när det kommer till att lösa problem och hitta på nya lösningar.
Och när ljuset på teatern släcks, drar han iväg med sin gycklargrupp för att själv få stå på scenen.

 

Grafiker
mimmi Mimmi Fhors
Grafiker till ett flertal av Teater Barbaras föreställningar. Har arbetat som grafiker och formgivare sedan slutet på 80-talet. Först 10 år på Norstedts Ateljé och sedan som frilansare sedan år 2000 med blandade uppdrag både för tryck och webb.

 

 

 

 

Comments are closed.