FROSSA

  FROSSA – en brännhet klimatfars

frossa_affischPressröster
”så här effektivt har jag inte sett något budskap levererat. Av ett enormt faktamaterial hämtat från den nyaste klimatforskningen har blivit en gnistrande miljölektion, en frenetiskt engagerad och mimiskt millimeterdrillad show.”
”Tonsäkert och roligt”
”Ensemblen behärskar alla nyanser med elak rolig precision”
”Frossa är en äkta thriller som vi borde skicka riksdag och regering på.”

Ingegärd Waaranperä, DN
Läs hela recensionen

”Underverk av humor, pedagogik och panik”
”Iscensättningen lever på sin energi och inte minst på den grundliga fakta- och åsiktsredovisningen. Frossa är en genväg till att bli miljösmart.”
”Det är roligt att någon plockar upp ett sådant engagemang och blandar pedagogik, humor och debatt med viljan att göra scenen till en plats för samtal om vägval.”
Lars Ring, SvD 19 april 2009
Läs hela recensionen

 

 

Screen Shot 2017-02-03 at 09.06.33

 

 

FROSSA

Våren 2009 hade Teater Barbaras klimatfars FROSSA premiär. Den fick lysande recensioner och har sedan dess spelats i en mängd olika sammanhang; för allmänheten, gymnasieelever, företag och organisationer; på konferenser, utbildningar och som utgångspunkt för debatter.
FROSSA förändras kontinuerligt och är alltid rykande aktuell.

I FROSSA möter vi tre slicka klimatkommunikatörer från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Deras uppgift: att INFORMERA, NYANSERA, ANALYSERA OCH SKAPA PROPORTIONER i klimatdebatten. Projektorn är laddad med bilder och statistik, men inför publikens ögon krackelerar argumentationen och karaktärerna glider ifrån varandra.

FROSSA uppdaterar er i klimatfrågan på ett sätt som ni garanterat aldrig sett förut. Med relevanta fakta, dråplig komik och bitsk satir speglar FROSSA olika förhållningssätt till de stora utmaningar vi står inför idag. FROSSA handlar om klimathotet men också om individers dubbla bokföring; om kön, makt och om varför ordet tipping-point inte får nämnas i debatten.

FROSSA är en inte bara en teaterupplevelse på hög nivå, föreställningen är en inspirerande påminnelse om varför arbetet med hållbar utveckling är nödvändigt.

 

LÄRARMATERIAL

Arbetar du med att arrangera teater i skolan?
Eller ska gå på teater med en klass? Klicka här för information om för- och efterarbete!

Titta också gärna in under fliken I SKOLAN i menyn högst upp för mängder av information och tips som kan vara användbara för dig som går på teater med skolelever.

 

 TRAILER

 

BOKNINGAR

kontakta gärna Erika Häll på erika[at]barbara.nu eller 08-668 64 70

 

BOKA FROSSA FÖR FÖRETAG – LÄS HÄR!

650x320_frossaforetag


 

FÖR TURNÉSCHEMA ÖVER ALLA VÅRA OLIKA FÖRESTÄLLNINGAR -
VÅREN 2017 – KLICKA HÄR.

UPPDATERAS INOM KORT!

 

FROSSA PÅ SCENEN PIPERSGATAN 4 SAMT ANDRA SCENER I STOCKHOLM STAD.

Lördag 25 mars kl 19.00

 

 

Kontakta oss

 

Verifieras här!

Comments are closed.