Bidrag, subventioner och utbud

skolan6

Hur går det till?

 

I Stockholms län finns ett subventionssystem som innebär att halva föreställningskostnaden är subventionerad genom våra bidrag från Stockholms läns landsting. I länets kommuner finns också kultursekreterare som samordnar och beställer kultur till skolor. Vissa kommuner står ibland för den andra delen av föreställningskostnaden, vilket innebär att skolorna kan få en föreställning kostnadsfritt. Men det ser lite olika ut beroende på vilken kommun man bor i.

Stockholms stad har ett system som innebär att man kan få 50 kr / elev i subventioner för en aktivitet (exempelvis se en teaterföreställning), så länge den föreställningen är beviljad den s.k. Kulan-premien.
Aktiviteten måste också bokas inom bokningsperioden för att premien ska gälla.
Vi som kulturproducenter ger rabatten direkt. Ibland kan det hända att våra premier har tagit slut, så kontakta oss direkt för frågor! Vilka aktiviteter som går att boka med Kulan-premien framgår på Kulans sida: www.kulturdirekt.se/kulan

Låter det krångligt?

Vi har regelbunden kontakt med länets kultursekreterare och har bra koll på hur det fungerar i de olika kommunerna. Kontakta gärna oss med frågor och funderingar!

Om regionalt stöd:
I Sveriges olika län och regioner finns olika typer av subventionssystem när det gäller kultur för barn och unga. Ofta kan man som arrangör få en del av föreställningskostnaden subventionerad, exempelvis av sin kommun, länets landsting eller via Riksteatern. Kontakta gärna oss om du har frågor om hur det fungerar i din region. Vi hjälper gärna till!

Ytterligare tips och information:

www.kulturdirekt.se/scenkonstkatalogen

www.kulturdirekt.se/kulan

scenkonstportalen.riksteatern.se

www.barnistan.se
Teater Barbara erhåller bidrag från Kulturrådet, Stockholms Läns Landsting och Stockholms Kulturförvaltning.

Comments are closed.